Nieuw huis Belgïe

De 5 beste tips om te kopen

U moet uw financiën beheren

Zoek hulp bij een specialist, zoals een (gediplomeerd) hypotheekadviseur, over hoeveel u kunt lenen. Zo weet u precies wat u zich kunt veroorloven. Dit voorkomt dat u eigendommen bezoekt die buiten uw budget vallen.

Het kan handig zijn om in principe een hypotheekovereenkomst af te sluiten voordat u op zoek gaat naar woonruimte. Zeker als u voor het eerst koper bent.

Het is een document van een hypotheekverstrekker waarin wordt bevestigd dat zij u “in principe” een hypotheek verstrekken voor een bepaald bedrag, waarmee u aan de projectontwikkelaar kunt bewijzen dat u de woning kunt kopen.

Lees meer over huidige vastgoedprojecten

De volgende stap is het vinden van een bouwtekening die je aanspreekt. Als u hoopt een aankoopbijstandslening te krijgen, moet u nagaan of het betreffende vastgoedproject in aanmerking komt voor bijstand.

Zorg ervoor dat u het gebied, de lokale voorzieningen en de achtergrond van de ontwikkelaar onderzoekt om op tijd hoogwaardige eigendommen te leveren.

Als je eenmaal een duidelijk idee hebt van je prijsklasse, is het tijd om nieuwbouwontwikkelingen te verkennen. U wordt ofwel naar een modelwoning gebracht, die het onroerend goed dat u overweegt te kopen nauwkeurig of getrouw nabootst als het nog niet is gebouwd, of, als het modelwoning nog niet is gebouwd, een marketingsuite.

Hoe u het meeste uit uw bezoek haalt en welke vragen u uzelf moet stellen, leest u in onze gids voor het bezichtigen van een showhuis.

U moet een prijs aanbieden en de nodige vergoedingen betalen.

Als u die specifieke woning graag wilt kopen en er zeker van bent dat u de maandelijkse hypotheekbetalingen kunt betalen, is dit het moment om een ​​bod te doen. Het hoeft niet voor de vraagprijs te zijn (zie Zijn nieuwbouwprijzen bespreekbaar?, Hierboven).

Als uw bod wordt geaccepteerd, moet u reserveringskosten betalen. Dit varieert doorgaans van $ 500 tot $ 1000, wat meestal wordt afgetrokken van de aankoopprijs wanneer u de aankoop voltooit.

Houd er rekening mee dat deze kosten niet worden gerestitueerd als u besluit om u af te melden.

Lees meer over het juridische gedeelte

U moet een transportagent of advocaat inhuren om de juridische kant van uw aankoop af te handelen. Het kan handig zijn om iemand te vinden die ervaring heeft met nieuwbouw, hij zal controleren of de projectontwikkelaar de juiste bouwvergunning heeft gekregen en of het landgoed toegang heeft tot alle juiste voorzieningen, zoals wegen en riolering.

Ze zullen ook onderhandelen wanneer u uw sleutels kunt krijgen en het geld kunt beheren om het onroerend goed te kopen.

Tegelijkertijd start u het hypotheekaanvraagproces (zie Nieuwbouwhypotheken hieronder) en wacht u tot uw geldverstrekker de woning zelfstandig beoordeelt.

Haast je niet om naar binnen te gaan

Met de aankoop van een nieuw pand, zult u maandenlang contracten verhandelen voordat u er intrekt. Dit is wanneer u uw aanbetaling via uw koerier betaalt.

U zult een beetje jargon tegenkomen bij het plannen van uw verhuisdatum.

De eerste is de “korte stop” -datum, de datum waarop de ontwikkelaar verwacht de klus te voltooien, en de tweede is de “lange stop” -datum, de datum waarop het huis voltooid moet zijn.

In theorie is de “long-stop” -datum bedoeld om u te behoeden voor het verlies van uw hypotheekaanbieding, omdat deze (afhankelijk van de kredietverstrekker) vaak na zes maanden afloopt. De opleverdatum kan echter, en vaak ook, verschuiven: uit een onderzoek bleek dat meer dan 40% van de nieuwe woningen niet klaar is tegen de oorspronkelijke deadline.

Dit is waar het hebben van een goede bouwmanager essentieel en erg belangrijk is, omdat zij u en uw hypotheekverstrekker tijdens het hele proces op de hoogte moeten houden.

Zorg ervoor dat u, voordat u intrekt, een analyse van uw eigendom heeft, zodat eventuele problemen hiermee zo snel mogelijk kunnen worden geïdentificeerd en opgelost.