Nieuw huis Brussel

Ontdek de voordelen van het kopen van een nieuwe woning

Ten eerste is een van de belangrijkste voordelen van het kopen van een nieuw pand dat het minder waarschijnlijk hetzelfde onderhoudsniveau vereist als een ouder onroerend goed. Uw energierekening kan ook goedkoper zijn, aangezien deze over het algemeen beter geïsoleerd zijn dan historische huizen.

Als u een plan koopt (d.w.z. voordat het daadwerkelijk is gebouwd), kunt u mogelijk ook een aantal aspecten van het ontwerp, het ontwerp, de structuur en de architectuur kiezen. U kunt ook uw mening geven over de details die voor u belangrijk zijn, zoals de keuken, de badkamer, de indeling van de woonkamer of zelfs alleen de koelkast!

Het andere voordeel, vooral als u financiële hulp nodig heeft, is dat de staat u een beetje helpt bij de aankoop, of u een percentage van de prijs van het onroerend goed (van de prijs of u heeft uw huis gekocht) Dit soort winst is alleen beschikbaar voor nieuwe eigendommen.

Er zijn echter enkele nadelen aan het kopen van nieuwe huizen, waaronder problemen bij het intrekken en problemen met het krijgen van een hypotheek.

Een van de grote voordelen van het kopen van een splinternieuw pand is dat vaak veel accessoires en details die u (waarschijnlijk duur) zou moeten betalen voor een ouder huis, bij de prijs zijn inbegrepen.

Wat inbegrepen is, is afhankelijk van de ontwikkelaar en wat ze aanbieden. U kunt (maar niet altijd) wasmachines of vaatwassers hebben, evenals parket of tapijt.

Ontwikkelaars zullen vaak proberen u extra items te verkopen. Pas op, de prijs die ze instellen, kan ver boven de oorspronkelijke waarde liggen. U kunt dus veel geld besparen als u ze vindt en ervoor betaalt.

De huidige bouwvoorschriften en -vereisten betekenen ook dat er normen zijn waaraan ontwikkelaars moeten voldoen om uw pand zo energiezuinig mogelijk te maken, wat opnieuw een aanzienlijke besparing oplevert. Dit betekent dat energiezuinige voorzieningen zoals ramen met dubbele of zelfs driedubbele beglazing, geïsoleerde wanden, daken en deuren en energiezuinige verwarming ongetwijfeld in nieuwbouw zullen worden opgenomen.

Zoals u kunt zien, komt er veel kijken voordat u een nieuwbouw aanschaft. In de onderstaande tabel hebben we de belangrijkste dingen om in gedachten te houden samengevat :

VoordelenNadelen
Garanties: nieuwe woningen worden geleverd met 10 jaar garantie op structurele defecten. De meeste vastgoedontwikkelaars bieden ook hun eigen garantie van twee jaar.Vertragingen: eigendommen worden niet altijd op tijd opgeleverd. Als er tijdens de bouw vertraging optreedt, kan uw hypotheekaanbieding komen te vervallen.
Hoge specificatie: nieuwe woningen worden gebouwd volgens de laatste specificaties, dus grote reparaties zouden de eerste jaren niet nodig moeten zijn. Ze zijn ook vaak energiezuiniger, zodat u kunt profiteren van lagere energierekeningen. Gebreken: 87% van de nieuwe huiseigenaren meldde problemen met hun eigendommen. Sommige ontwikkelaars zijn ook bekritiseerd vanwege slechte aftermarket-zorg en omdat ze problemen niet hebben opgelost wanneer ze worden gemeld.
Personalisatie: als u op plan koopt, kunt u mogelijk uw armaturen en afwerkingen kiezen. Het is geweldig als je wordt aangetrokken door het ‘lege canvas’-element van het kopen van een nieuwe build.Vaag marketingmateriaal: Plannen en brochures geven niet altijd een duidelijk beeld van hoe het huis er bij de bouw in feite uit zal zien.
Soepeler proces: er is geen opwaartse ketting om mee te kampen bij het kopen van een nieuw huis, wat betekent dat u niet hoeft te wachten tot iemand een woning verkoopt voordat u erin kunt trekken.Grootte: kamers in nieuwe huizen zijn vaak kleiner dan die in oudere eigendommen, dus u moet ervoor zorgen dat uw bezittingen passen. In feite is er een groeiende markt voor ‘microhuizen’ – eigendommen met een totale oppervlakte van minder dan 37 m2, ongeveer zo groot als een ondergrondse buis.
Prikkels: sommige ontwikkelaars zullen proberen u over te halen om te kopen door aan te bieden om uw juridische kosten of zelfs zegelrechten te betalen, hoewel dit laatste minder nuttig is voor starters, die er vaak van zijn vrijgesteld.Opstartproblemen: alles aan uw huis zal nieuw zijn. Niet alleen het gebouw, maar ook de infrastructuur. U kunt problemen ondervinden om breedband, tv en zelfs verwarming aan het werk te krijgen, vooral als ze worden gedeeld met andere eigendommen en u een van de eersten bent die e-mail bij u afgeleverd krijgt.
Schema’s: Aankoophulp Leningen zijn uitsluitend beschikbaar op nieuwe eigendommen.Verstoring: als u een van de eersten bent die intrekt, kan het zijn dat u maanden of zelfs jaren op een bouwterrein woont, terwijl de rest van het werk wordt gedaan.
Voordeel en nadeel van het kopen van een nieuw huis